Liebster Award & Energierepen met maar twee ingrediënten

Vandaag is een blije dag want Pimpante heeft een Liebster Award gewonnen. Dit is een prijs van bloggers aan andere bloggers, als een blijk van waardering en als aanmoediging. Deze prijs kreeg ik van Diane van de prachtige blog Cuisine de Clementine, nogmaals bedankt! Het beantwoorden van tien vragen over koken, eten en bloggen hoort erbij, dus hier komen ze (het recept bewaar ik nog even, lees vooral verder!)

liebster-award-main1

1. Voor wie kook je het allerliefste?
Voor kleine gezelschappen, van vrienden en familie. En voor mijn Mr.

2. Wat vind je het leukste aan bloggen?
Ik vind het heel leuk om anderen te laten zien hoe makkelijk het is om lekker en gezond te koken en bakken.

3. Wat maak je als je helemaal geen zin hebt om te koken?
Voor dit soort momenten heb ik eigenlijk een paar gerechten. Als ik alleen ben en totaal geen zin heb om te koken maak ik vaak couscous met ui, wortel en rozijnen en dan koop ik wat falafel bij onze Noord-Afrikaanse winkel in de stad. Als ik in gezelschap ben en liever niet al te lang in de keuken wil staan maak ik een rijstgerecht met garnalen, rode paprika, paksoi en chili.

4. Rijst of spaghetti?
Rijst, omdat de oosterse keuken – voornamelijk – lactosevrij is en dat is voor mij perfect.

5. Je favoriete toetje?
Ik maak eigenlijk alleen toetjes als ik gasten heb. Op normale dagen geniet ik heel erg van een stukje pure, 72% cacao chocolade als toetje.

6. Wat vind je, naast bloggen, nog meer leuk om te doen?
Horen koken en bakken ook bij bloggen? Daar houd ik heel erg van! Verder ben ik creatief en houd ik er dus van om lekker te prutsen met van alles en nog wat.

7. Wat is je grootste keukenblunder?
Kaaskoekjes. Het idee was goed, maar ze waren veeeel te droog, er was eigenlijk niets lekkers aan.

8. Welke ingrediënten heb jij altijd in huis?
Dit is een beste lijst…: kikkererwten, verse dadels, geraspte kokos, amandelen, hummus, sojamelk, havermout, komkommer, wortelen, enzovoorts!

9. Welke bekende chef inspireert jou?
Mimi Thorisson van de meest fantastische blog ooit, genaamd Manger. Ik vind alles aan haar blog geweldig. Haar recepten zijn zo goed, heel divers en haar gevoel voor smaakcombinaties is subliem.

10. Wat is jouw tip voor mensen die zeggen niet te kunnen koken?
Mijn tip is om het simpel te houden. Eenvoud vind ik heel belangrijk. En ik raad aan een kookboek te kopen die je heel erg aanspreekt en de recepten stap voor stap te volgen.

Nu is het de bedoeling dat ik ook een andere blogger nomineer voor een Liebster Award en deze keer is het Eloise, die net is begonnen met schrijven over “eten dat je eindeloze energie geeft voor het best mogelijke leven” op haar (Engelse) blog Eat Like Eloise. Net als ik vindt ze het fantastisch om te laten zien hoe makkelijk het is om gezond te eten, en dat is precies waarom ik haar blog zo leuk vind en waarom ik haar nomineer.

Oke. Nu is het tijd voor het recept. De laatste tijd zie ik Lärabars steeds vaker verschijnen op het internet, en dat maakte me heel nieuwsgierig. Ik vind het fantastisch dat de belangrijkste twee ingrediënten in hun producten fruit en noten zijn, met soms een beetje chocolade (zuivelvrije chocolade zelfs, wat de reepjes dus ook veganistisch maakt!). Maar, ze zijn niet verkrijgbaar in Nederland, dus heb ik besloten ze zelf te maken (de makkelijkste variant natuurlijk).

ENERGIEREPEN MET TWEE INGREDIËNTEN

20140417-DSC_0034 20140417-DSC_0058

DIT IS WAT JE NODIG HEBT (voor 6 reepjes)
– 100 gr rauwe cashewnoten
– 100 gr verse medjool dadels (zonder pit)

– keukenmachine
– vel bakpapier (gevouwen)
– steekvorm voor koekjes

DIT IS WAT JE MOET DOEN
1. Doe de cashewnoten in de keukenmachine en maal de noten tot je kleine korrels hebt (bij mij was het minder dan 15 seconden)

2. Doe de dadels erbij en maal opnieuw. Hierna zal het nog steeds een aardig ‘los’ mengsel zijn.

3. Stort het mengsel op het vel bakpapier en vouw het dubbel om er een soort deeg van te maken.

4. Gebruik de steekvorm om er reepjes van de maken.

Energy bars dates and cashews20140417-DSC_005520140417-DSC_0073

One thought on “Liebster Award & Energierepen met maar twee ingrediënten

  1. Pingback: Frozen Cranberry Almond Tarts with a Banana Coconut Filling | Pimpante - healthy & delicious recipes, and more.

Leave a comment