Anders Lunchen (2) Quinoasalade met avocado, tomaat, pijnboompitten en limoen

Quinoa is hot en happening op het moment. Hier in Nederland is het zelfs een tijdje uitverkocht geweest bij de grote supermarkten en de constante groei in de vraag naar quinoa drijft de prijs omhoog (iets waar ik minder blij mee ben). Maar wat is precies de reden voor de populariteit van quinoa? Waarom eet ineens ‘iedereen’ het? Ik zal wat over quinoa vertellen, en dan wordt het al gauw duidelijk.

Ondanks dat velen aannemen dat quinoa een graan is (waarschijnlijk vanwege z’n uiterlijk) en het gebruikt wordt als vervanger van rijst en couscous, is het eigenlijk een zaad. Omdat quinoa geen graansoort is maar een zaad is het glutenvrij en het bevat verder ook geen andere allergenen. Daarnaast bevat quinoa veel eiwitten, vitamine B2 en E, en zit het vol met de mineralen ijzer, koper en magnesium.

Quinoa heeft een lichte structuur (nog lichter dan couscous, vind ik) en het heeft een subtiel nootachtige smaak, wat het een perfecte basis voor salades maakt en wat betreft smaak zorgt het ook voor een heerlijk accent.

quinoa salad with avocado, tomatoes, pine nuts and lime juice

DIT IS WAT JE NODIG HEBT (voor 2 porties)
– 100-140 gr ongekookte quinoa
– 1 avocado (in blokjes)
– 2 tomaten (in blokjes)
– 1 kleine uit (in halve ringen)
– handje pijnboompitten
– sap van 1/2 limoen
– zeezout
– peper

– middelgrote schaal of bord
– koekenpan
DIT IS WAT JE MOET DOEN

1. Was en kook de quinoa 10-12 minuten. Je hebt ongeveer 250 mL water nodig voor 100 gr ongekookte quinoa.

2. Ondertussen kun je de pijnboompitten roosteren in een hete pan, tot ze goudbruin zijn. Zet ze daarna even weg (uit de pan).

3. Doe de quinoa in de schaal of op het bord en voeg de gesneden avocado, tomaten en uien toe.

4. Tenslotte voeg je de geroosterde pijnboompitten en limoensap toe. Voeg peper en zout naar smaak toe. Geniet ervan!

Quinoa salad avocado lime tomato pine nuts   Quinoa salad avocado lime tomato pine nutsQuinoa salad avocado lime tomato pine nuts

Advertisements

One thought on “Anders Lunchen (2) Quinoasalade met avocado, tomaat, pijnboompitten en limoen

  1. Pingback: Alternative Lunches (2) Quinoa salad with avocado, tomato, pine nuts and lime juice | Pimpante - healthy & delicious recipes, and more.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s