Ontbijtinspirate (1): Bananenpannenkoekjes. Gezond, glutenvrij en heel simpel.

Deze post staat voor het startschot voor twee nieuwe series op mijn blog: Ontbijtinspiratie en Anders Lunchen. Deze series zullen in het teken staan van alternatieven voor de ‘standaard’ ontbijtjes en lunches, die vaak gebaseerd zijn op brood. Zelf eet ik al een tijdje – bewust – minder brood en graag deel ik enkele tips om hierin te variëren. Vandaag heb ik een recept(je) voor hele lekkere, en tevens gezonde pannenkoekjes (want het is vandaag Nationale Pannenkoekendag!) waarmee je naar hartelust kunt variëren. Daarmee is een van de grote pluspunten van deze pannenkoekjes al genoemd, variatie, en daarnaast zijn ze ook nog eens heel makkelijk te maken, en ze zijn gluten- en zuivelvrij.

BANANENPANNENKOEKJES

Banana pancakes with fruit, nuts and coconut


DIT IS WAT JE NODIG HEBT

– 1 rijpe banaan
– 2 eieren
– snufje zeezout
– (kokos) olie

Om te variëren:
– kaneel
– geraspte kokos
– fruit (blauwe bessen, bijvoorbeeld)
– noten
– rozijnen of goji besjes
– chia zaad
– agave siroop
– (rauwe) cacao poeder
– etc.

DIT IS WAT JE MOET DOEN
1. Schil en prak de banaan in een kom

2. Voeg eieren en zeezout toe en klop los

3. Voeg optionele ingredienten toe, bijvoorbeeld kaneel en goji besjes

4. Bak in (kokos) olie, in kleine porties of alles in een keer

5. Decoreer de pannenkoek(jes) eventueel met andere ingrediënten naar keuze

Banana pancakes with fruit, nuts and coconut

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s