Maïssalade met avocadodressing

Eén van mijn voornemens is om zo min mogelijk eten weg te gooien. Een belangrijk doel, aangezien meer dan 90 miljoen ton aan voedsel jaarlijks wordt verspild. In Europa alleen. Echt. En in industrielanden wordt marliest 40% van het voedsel verspild door retail en consumenten. Daarom denk ik dat er veel winst te behalen valt als wij consumenten hier rekening mee houden als we onze inkopen doen in de supermarkt.

Maar, wat moet ik nou doen met een overrijpe avocado? Om heel eerlijk te zijn houd ik niet echt van een super zachte avocado, ik vind het lekkerder als ze nog wat bite hebben, maar ik wilde ‘m ook echt niet weggooien. Zonde! Ik heb er nu een dressing van gemaakt voor mijn maïssalade, en het was HEERLIJK!

MAÏSSALADE MET AVOCADODRESSING

20140615-DSC_0395 20140615-DSC_0397

DIT IS WAT JE NODIG HEBT (voor 2 personen)
Voor de salade
– 200 gr maïskorrels
– 1 rode ui, gesneden
– 2 bosuitjes, gesneden
– 12 cherrytomaten

Voor de dressing
– 1 hele rijpe avocado, ontpit en zonder schil
– 2 volle el roomkaas
– 1 teentje knoflook
– zeezout en peper

– staafmixer, blender of keukenmachine
– middelgrote schaal

DIT IS WAT JE MOET DOEN
1. Maak met behulp van de staafmixer, blender of keukenmachine een dressing van de avocado, roomkaas, knoflook, zout en peper.

2. Doe de maïs, rode ui, bosui en cherrytomaatjes in een schaal en hussel het goed.

3. Doe de avocado dressing over de salade en geniet ervan!

20140615-DSC_0399

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s