Kokosreepjes met amandelen en chocolade

Zo nu en dan ga ik naar de natuurvoedingswinkel om een van mijn favoriete tussendoortjes te halen: kokosreepjes met amandelen. Ze zijn super lekker en daarbij bestaan ze uit twee van mijn favoriete ingrediënten: kokos en amandelen. Kokos is gezond omdat het vol met voedingsvezel zit (13,6 gr per 100 gr), net als amandelen. Andere voordelen van amandelen zijn dat ze veel vitamine E bevatten, en ze zijn goed voor het cholesterol en voor de bloeddruk.

Toen ik me eenmaal bewust was van de gezondheidsvoordelen van kokos en amandelen vond ik de reepjes nóg lekkerder en kocht ik ze regelmatig. Misschien goed voor mijn gezondheid, maar minder goed voor mijn portemonnee. Daarom besloot ik mijn eigen kokosreepjes te maken, en wat is er nou leuker dan het recept te delen!?

KOKOSREEPJES MET AMANDELEN EN CHOCOLADE

Coconut bars with almonds and chocolate

DIT IS WAT JE NODIG HEBT (voor ongeveer 10 reepjes)
Voor de reepjes
– 70 gr geraspte (ongezoete) kokos
– 100 gr amandelen
– 140 gr kokosolie (gesmolten)
– 2 el agavesiroop of honing (optioneel)
– snufje zeezout
Voor de chocoladesiroop
– 25 gr kokosolie (gesmolten)
– 2 el (rauwe) cacaopoeder
– 1-2 el agavesiroop of honing

– keukenmachine (optioneel)
– cakeblik
– bakpapier

DIT IS WAT JE MOET DOEN
1. Hak de amandelen klein met behulp van de keukenmachine of een scherp mes.

20140403-DSC_0031

2. Mix amandelen met de geraspte kokos, voeg de (140 gr) gesmolten kokosolie, zeezout en de (optionele) agavesiroop en honing toe. Meng het goed.

20140403-DSC_0039

3. Leg een vel bakpapier in het cakeblik en doe het mengsel erin. Laat het tenminste 30 minuten afkoelen in de koelkast.

4. Ondertussen kun je de chocoladesiroop maken. Voeg 2 el (rauwe) cacaopoeder en de 1-2 el agavesiroop of honing toe aan de rest van de gesmolten kokosolie (dit zou nog 25 gr moeten zijn).

5. Haal het cakeblik uit de koelkast en snij er ongeveer 10 reepjes van. Je kunt ze nu in de vorm laten, of eruit halen.

6. Schenk de chocoladesiroop over de kokosreepjes en laat het nog ongeveer 15 minuten afkoelen in de koelkast voordat je ze opeet of opdient.

20140403-DSC_0062

20140403-DSC_0072

20140403-DSC_0088

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s