Cranberry-Amandel IJstaartjes met een Banaan-Kokosvulling

De laatste weken gaat er veel tijd zitten in mijn scriptie, waardoor ik maar weinig tijd over heb voor koken, bakken en lekker prutsen en knutselen. Heel jammer! Maar afgelopen week heb ik toch een kwartiertje de tijd genomen om wat aan te rommelen in de keuken en zelfs zonder een bezoekje aan de supermarkt is het me gelukt om een heerlijk toetje te maken voor een etentje met de familie. Ik heb waarschijnlijk al wel eerder verteld dat ik zelf een lactosevrij dieet heb, en mijn vader een glutenvrij dieet, dus je kunt wel zeggen dat het maken van een dessert vaak een uitdaging is. Hoe dan ook, dit toetje is glutenvrij, vegan, suikervrij, en daardoor kan de hele familie ervan genieten. Perfect, niet?! Omdat deze taartjes een experiment waren was ik redelijk voorzichtig, ik moest het eerst maar eens zien en proeven, maar het resultaat was erg goed en ik kreeg leuke reacties. Ik hoop dat je ze net zo lekker vindt als wij ze vonden!

CRANBERRY-AMANDEL IJSTAARTJES MET EEN BANAAN-KOKOSVULLING (voor 9 taartjes)

Frozen Cranberry Almond Banana Coconut Ice Cream Tart 

DIT IS WAT JE NODIG HEBT
Voor de bodem
– 125 gr gedroogde cranberries
– 100 gr ongebrande amandelen
– 35 gr kokosolie (gesmolten)
– 1 el agavesiroop (of honing)

Voor de vulling
– 2 rijpe bananen
– 40 gr kokosolie (gesmolten)
– 35 gr kokoscreme (gesmolten)

– keukenmachine, blender of staafmixer
– muffinbakvorm (voor ten minste 9 muffins)
– 1 vel bakpapier (in stroken geknipt)

DIT IS WAT JE MOET DOEN
1. Doe de ongebrande amandelen in de keukenmachine of blender (of in een bakje aks je de staafmixer gebruikt) en laat de machine ongeveer een minuut draaien.

2. Voeg de gedroogde cranberries toe aan de stukjes amandel en laat de machine nog eens een minuut of twee draaien.

3. Voeg de gesmolten kokosolie en agavesiroop toe en meng het geheel goed.

4. Neem de muffinbakvorm en leg een strookje bakpapier in elk vormpje. Dit helpt je straks om de taartjes weer uit de bakvorm te krijgen.

5. Doe ongeveer 1 (niet afgestreken) eetlepel van het cranberry-amandelmengsel in elk muffinvormpje en maak er cupjes van met behulp van de achterkant van een lepel, of gebruik gewoon je vingers.

Frozen Cranberry Almond Banana Coconut Ice Cream Tart Frozen Cranberry Almond Banana Coconut Ice Cream Tart

6. Als je klaar bent kun je de muffinvorm in de koelkast zetten.

7. Vervolgens pureer je de bananen met de keukenmachine, blender of staafmixer.

8. Voeg de gesmolten kokosolie en kokoscreme toe aan de bananenpuree en meng het goed.

9. Haal de muffinvorm uit de koelkast en verdeel het banaan-kokosmengsel over de negen vormpjes. Als je wat teveel van de puree hebt (zoals ik) dan kun je het in een bakje in de vriezer doen, met heerlijk banaan-kokosijs als resultaat.

10. Zet de muffinvorm in de vriezer en laat de taartjes een paar uur afkoelen.

Frozen Cranberry Almond Banana Coconut Ice Cream Tart

Frozen Cranberry Almond Banana Coconut Ice Cream Tart

One thought on “Cranberry-Amandel IJstaartjes met een Banaan-Kokosvulling

  1. Pingback: Frozen Cranberry Almond Tarts with a Banana Coconut Filling | Pimpante - healthy & delicious recipes, and more.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s